Amerikai Egyesült Államok

sokszínű társadalom, Coca-Cola, amerikai foci, peanut butter, New York, homecoming, Madonna, cheerleaders, prom, Hollywood
Az Amerikai Egyesült Államok Kanada és Mexikó között helyezkedik el, ötven tagállam és a főváros, Washington D. C. alkotja. Az ország középső részén hatalmas síkság terül el, melyet északról a világ legnagyobb tórendszere, a Nagy-tavak, keletről az Appalache-hegység, nyugatról pedig a Sziklás-hegység határol. Amerikához tartozik Alaszka - hófödte hegyeivel, és a Hawaii-szigetek a maga egzotikus világával.

Az országról

Amerika a sokszínűségéről híres. A rengeteg bevándorló miatt szinte minden embercsoport képviselteti magát ebben az országban, és épp ez adja az USA igazi hangulatát.

Az amerikaiak életében a hagyományoknak is fontos szerepe van. A különböző országokból idevándorolt családoknak megvannak a saját tradícióik, mindemellett azonban számos dolgot átvettek a tradicionális amerikai szokásokból is. Egy amerikai család éve nem teljes meghitt Hálaadás, ijesztő Halloween, Karácsony és július 4-e nélkül.

A vallás nagyon fontos az amerikaiak számára. Sok európai bevándorló jött Az „Új Világba” abban a reményben, hogy szabadon gyakorolhatja vallását. Épp ezért szinte az összes létező vallás megtalálható az Egyesült Államokban, és a mai napig rengeteg a hívő ember. Sok amerikai életében fontos szerepet játszik a vallási közösség életében való részvétel.

Amikor amerikai étrendről van szó, mindenkinek a McDonald’s vagy a hot-dog jut eszébe egy üveg Coca Cola-val, esetleg valami gyorséttermi étel, vagy mirelit, azonban ez nem a teljes igazság. Mivel az USA a nemzetek olvasztó-tégelye, ezért konyhájában rengeteg íz és étel található meg. Kínaitól az olaszon át az afrikai konyháig szinte mindent megtalálunk, elsősorban gyorsétterem formájában. Tipikus amerikai ételről nem igazán lehet beszélni, ugyanakkor sajátos a hot-dog és a hamburger elkészítési módja.

Család és mindennapok

Az amerikaiak nyíltak és barátságosak, igazi felfedezők, szeretnek különböző problémákat megoldani, szeretik a kihívást, általánosságban véve szeretnek dolgozni, és tele vannak lelkesedéssel. Céljuk, hogy élvezzék, és a legjobban kihasználják az életet. Természetesen itt is igaz, hogy minden ember más, mindenkinek más az életstílusa. Főleg az Egyesült Államokban, ahol a bevándorlók színesítik az ország kultúráját és stílusát.

Egy amerikai család élete nem sokban tér el az itthonitól. Természetesen minden család más, így elég nehéz általánosítani. A családban fontos szerepe van a rendszerességnek, és mindenkinek illik kivenni a részét a házimunkában. Az összetartás elengedhetetlen része a családi életnek, ezért rengeteg közös programot szerveznek. A gyerekek tisztelik a szüleiket, a szülők pedig igyekeznek figyelembe venni a gyerekek kívánságait.

Iskola

Általános iskolai éveik után különböző gimnáziumokba, középiskolákba mennek, ahol 12. osztályig tanulnak, és felkészítik őket az egyetemekhez szükséges tesztek és vizsgák letételére. Állami iskolák mellett sok magániskola is van, ahol külön követelményrendszerben foglalkoznak a diákokkal. Ezekben az iskolákban elég gyakori az egyenruha és a szigorú fegyelem.

Az amerikai gimnáziumok nagy hangsúlyt fektetnek sportokra, szakkörökre, önképző körökre, iskola utáni programokra. Az iskolákban igyekeznek barátságos hangulatot teremteni, és tanulás mellett az életre is felkészíteni a diákokat.

Programok ebben az országban

Korhatár
Indulás
Hazautazás
Programdíj (mit tartalmaz?)
 • Éves program (YFU)

  Korhatár: 2006.03.15 - 2009.09.29.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 11 000 USD + 1 090 000 Ft
  Angol nyelvi teszt (B1) szükséges.
 • Szemeszter program YFU (5-6 hónap)

  Korhatár: 2006.03.15. – 2009.09.29.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 10 300 USD + 1 040 000 Ft
  Angol nyelvi teszt (B1) szükséges.
 • Éves program (FLAG)

  Korhatár: 2006.01.31. – 2009.07.31.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 12 800 USD + 1 090 000 Ft
  Angol nyelvi teszt (B1) szükséges. Ez a program a FLAG külső partnerszervezettel együttműködésben valósul meg.