Önkéntesség

2015-ben létrehoztunk egy új YFU-s díjat, az ún. "YFU Stars" kitüntetést. Minden év decemberében ajándékozzuk oda a csillagot olyan önkénteseinknek, akik az elmúlt évek során folyamatosan segítették és támogatták munkánkat. Köszönjük nekik a sok-sok időt és energiát!

2018
NAgy enikő♦ takács istván és családja

 

2017

MÉSZÁROS LÁSZLÓNÉ

Mészáros Lászlóné Ica a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója a 2017-es évben a YFU sztár egyik díjazottja. Az igazgató asszony hosszú évek óta lelkesen támogatja egyesületünket szaktudásával, minden évben hőn várja diákjainkat, akik kivétel nélkül rengeteget köszönhetnek az intézménynek. Hálásan köszönjük nyitottságát és ezzel a díjjal szeretnénk elismerni elhívatottságát.

 

 

2016

MAKOVEC PÁL ♦ Dr. BODNÁRNÉ TÓTH ILONA ♦ HARMECZ CSALÁD

Makovecz Pál a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója a 2017-es évben a YFU sztár egyik díjazottja. Az igazgató úr hosszú évek óta támogatja egyesületünket szaktudásával, lelkesedésével, és szívesen fogadja diákjainkat iskolájában. Hálásan köszönjük nyitottságát és ezzel a díjjal szeretnénk elismerni elhívatottságát.


Dr. Bodnárné Tóth Ilona, vagy ahogy mindenki szólítja: Tóth Ila családjának kapcsolata a YFU-val 25 évvel ezelőtt, mondhatni még a ’hőskorban’ kezdődött, amikor elsők között váltak YFU-s fogadócsaláddá. Amikor a fiai elérték a cserediák-kort, egy-egy évet töltöttek az USA-ban: Zalán 1994/1995-ben, Viktor 1999/2000-ben. Az elkövetkező években számos cserediákot fogadtak otthonukban, akik igazi családtaggá váltak, és még évek múltán is hazajártak Debrecenbe.Ila az egyik legrégebbi és legaktívabb felnőtt önkéntesünk, ajánlására már sok család vágott bele a YFU-s programba, mind küldő, mind fogadó oldalon. Legyen szó akár családlátogatásról, akár beszélgetős programról, mindig számíthatunk a segítségére és lelkesedésére.

A Hamecz család

szintén jelentős YFU-s múltra tekint vissza, azok közé tartoznak, akik a legtöbb külföldi diákot fogadták. Volt, amikor három egymást követő évben is vállalták, hogy otthont biztosítanak egy-egy fiatal számára. Ezek után nem volt kérdés, hogy a fiuk, Soma is cserediák lesz, ő a 2010/2011-es tanévet töltötte Norvégiában. Julika segítségével a diákok kiválóan megtanultak magyarul, és még a máshol problémásnak minősített gyerekek is teljesen megszelídültek szerető gondoskodása nyomán.

 

 

2015

Kopasz Ágnes ♦ Kis Viktor (Kivi)

Ági és családja 2013/14-es tanévben döntött úgy, hogy csereévre küldik Ádám fiukat Németországba, és ugyanakkor fogadtak is egy német lányt. Ági azóta az egyik leglelkesebb és legtevékenyebb önkéntesünk a szegedi régióban. Helyi összejöveteleket szervez, információs napot és iskolalátogatásokat tart, és a Szegedre kerülő beutazó diákjainkat is támogatja.

Kivi 2009/10-ben Norvégiában töltötte csereévét. Az azóta eltelt években az önkénteskedés minden formáját kipróbálta már a YFU-nál, és mára az egyik legtapasztaltabb önkéntessé vált: táboroztatott kiés beutazó diákokat, iskolalátogatási körutakon vett részt és angyalka is volt. Egy éves gyakornoksága alatt a norvég YFU irodájában is kipróbálhatta magát. Ezeken kívül a 2014-es YES szervezésében és lebonyolításában is kulcs fontosságú szerepet töltött be.