Külföldi tanulás

Jelentkezési feltételek

  • a diák a kiutazás napjáig elmúlt már 15 éves, de még nem töltötte be a 18-18,5 éves életkort (országonként eltérnek a pontos életkori kritériumok, részletek a programdíj táblázatban);
  • magyarországi középiskolában folytatja tanulmányait;
  • tanulmányi eredménye a főbb tantárgyakból eléri a min. 3,5-ös átlagot;
  • érdeklődik más népek és kultúrák iránt;
  • jó kommunikációs- és problémamegoldó készség;
  • képesnek tartja magát arra, hogy beilleszkedjen egy új családba és környezetbe;
  • bizonyos célországok esetén nyelvi tesztet szükséges írni, mely egyes országok esetében a programon való részvétel feltétele, míg már országok esetében szintfelmérő, tájékoztató jellgű

Jelentkezés módja

Jelentkezni a jobb oldalon letölthető jelentkezési lappal lehet. A jelentkezési lapot számítógéppel kérjük kitölteni (PDF-olvasó programmal űrlapként kitölthető), majd  aláírásra kinyomtatni. Az aláírt jelentkezési lapot a megfelelő csatolmányokkal együttkérjük szkennelve elküldeni a yfu@yfu.hu e-mail címre. A jelentkezési díj 20.000 Forint, melyet átutalással kérünk befizetni a jelentkezéskor.

Angol nyelvi teszt esetén a jelentkezési és vizsgadíj 30.000 Forint, az alábbi országokba való jelentkezés esetén: USA, Írország, Ausztrália, Új-Zéland, Hollandia, Kína. Egyéb nyelvek esetében (pl. franci, német) a nyelvi teszt ingyenes.

Bankszámlaszám: 16200223-10110959-00000000 (YFU Hungary). Az átutaláson közleményben kérjük feltüntetni a jelentkező diák nevét!

A jelentkezések elbírálása

A kiválasztó beszélgetéseket az év során folyamatosan végezzük. A kiválasztás egy délutáni program, mely magyar nyelven zajlik, csoportos és egyéni beszélgetésekből áll. Ez alapján választja ki az Egyesület bizottsága azokat, akik részt vehetnek a YFU programján. A jelentkezést követően telefonon vagy e-mailben értesítünk a kiválasztó beszélgetés időpontjáról. Bizonyos célországok esetén nyelvi tesztet szükséges írni, mely egyes országok esetében a programon való részvétel feltétele, míg már országok esetében szintfelmérő, tájékoztató jellgű. Amennyiben indokolttá válik, a kiválasztás nem személyesen, hanem online kerül megszervezésre.

JELENTKEZZ A 2025-ÖS ÉV PROGRAMJAIRA! JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

A JANUÁRTÓL INDULÓ PROGRAMOKRA 2024. AUGUSZTUS 10.

AZ AUGUSZTUSTÓL INDULÓ PROGRAMOKRA 2024. DECEMBER 10.

Ha kérdésed van, többet szeretnél megtudni, írj nekünk!