Önkéntesség

 

2018

Tápay bálint♦ csikós réka ♦ boda Mária

 

2017

ERDŐS ÁDÁM ♦ KOÓ LUCA ♦ KŐVÁGÓ-LASKA BOTOND

 

Ádám  2014/15-ben fedezett fel egy új országot: Mexikót hódította meg. Hazaérkezése óta szerves része az önkéntes bázisnak, mindig ott van és segít, amikor szükség van rá, idén pedig angyalkaként támogatja az egyik beutazónkat. Az önkéntes Council logisztikai részéért felelős Ádámra az elmúlt évek alatt mindig lehetett számítani. Kemény munkádat szeretnénk megköszönni, és reméljük, hogy ez a továbbiakban is így marad!

 

Luca szintén 2014/15-ben volt Németországban cserediák, majd hazaérkezése után önkéntesként állt be sorainkba. Az elmúlt évben pedig az egyik legaktívabb volt önkéntesünkké lett, a Council tagjaként az Angyalkaprogram egyik koordinátora, ahol rengeteg időt és energiát fordít, hogy beutazó diákjainkkal minden rendben legyen. Ezen felül az elmúlt években Luca több táborban és eseményen is részt vett. Köszönünk mindent!

 
 

Botond 2015/16-ban hódította meg Finnországot, ahol iskolabusszal szelte át a befagyott tavakat. Bátorsága és YFU iránti lelkesedése azóta sem lankadt, nem véletlenül választották meg a Council YFU Spirit felelősének! Minden parti és esemény fáradhatatlan motorja, többek közt részt vett a Budapest túrán, kiválasztásokon és idén ő is az angyalkák táborát erősíti.

 

 

 

2016

CSÉPÁNYI ANNA ♦ HegEdüs Kitti 

 

Anna 2014/2015-ben hódította meg Hollandiát, majd hazatérve a magyar YFU-t is. Hazaérkezése után kevesebb, mint 2 hónappal már táboroztatta a beutazó diákokat, illetve a diákokat támogat „angyalkák” koordinálásában is nagy részt vállalt, mint koordinátor helyettes. Ezek mellett ő maga is támogatott egy beutazó diákot, mint angyalka, valamint képviselt minket egy nemzetközi tréningen Törökországban, illetve segített minket a kiválasztások alkalmával is. Reméljük, hogy ez még sokáig így marad. Köszönjük Anna!

 

2012/2013-ban volt Németországban cserediák, majd hazaérkezése után szinte azonnal aktív önkéntesünké vált. Ez azóta sem változott, sőt, mióta felköltözött Budapestre talán hatványozódott is. Az évek alatt Kitti segített nekünk táboroztatásokban, kiválasztásban, adminisztrációban, részt vett az iskolai előadói túráinkon és támogatta a beutazó diákjainkat is. Köszönünk mindent!

 

 

2015

Marosán Ádám ♦ Szilágyi Róbert


Ádám, miután 2013-ban hazaérkezett Chilében töltött csereévéről, rögtön elkezdett önkénteskedni a YFU-nál. Különösen a magyar cserediákok felkészítésében, az iskolalátogatások szervezésében és lebonyolításában vállalt felelősségteljes szerepet. Az idei Cooltúrán (iskolalátogatási körút) a kelet-magyarországi csoport vezetőjeként jeleskedett. A rengeteg munka és segítség egyenes úton röpíti idén Ádámot az Év Önkéntesei közé! Köszönjük!


Robi 2013/2014-ben töltött egy tanévet az Egyesült Államokban. Rengeteget segít az irodai adminisztrációs munkákban, táboroztatott már beutazó és kiutazó diákokat egyaránt, a z iskolalátogatási körutaknak rendszeres résztvevője, és Angyalkaként is folyamatosan segíti a beutazó diákok csereévét. Nem volt kérdéses, hogy idén ő is az Év Önkéntese Díjban részesül. Gratulálunk!

 

 

2014

Albert Zalán ♦ Szilágyi Márk ♦ Torma Elina

Zalán 2012/2013-ban töltött egy tanévet Dániában. Azóta táboroztatott beutazó diákokat, kiválasztáson vett részt, valamint szülői értekezleten és információs napon, iskolákban tartott prezentációkat, és tolerancia workshop-ot. Cooltúrán is részt vett több ízben, idén mint csoportvezető. Számos prezentációt és workshop-ot tartott a többi önkéntessel együtt, és saját iskolájában egyedül is. Angyalkaként is segíti a beutazó diákok életét.

 

Márk Kínában töltötte csereévét a 2012/2013-as tanévben, azóta aktív önkéntes. Nincs olyan dolog, amit meg nem csinálna, vagy el ne végezne. Bármikor-bármiben lehet rá számítani. Táboroztat, kiválasztáson vesz részt, reptéren segít, részt vesz YFU-s rendezvényeken, programokon, iskolai előadásokat tart, fénymásol, borítékol…és még sorolhatnám. Idén részt vett a YES táborban is, mint önkéntes, ’Freestyler’-ként segítette a szervezők munkáját.

 

Elina 2008/2009-ben volt cserediák Japánban, mióta hazajött folyamatosan végez önkéntes munkát a YFU-nál. Részt vett kiutazó diákok kiválasztásában, segített a reptéren az indulásoknál, közreműködött szülői felkészítéseken, információs napon. Angyalkaként folyamatosan segíti a beutazó cserediákok életét. Volt beutazó év-végi és felkészítő táborban, mint táborvezető, és az idén a három napos Cooltúrán (iskolalátogatási körút) is részt vett, mint csoportvezető.

 

 

2013

Keszthelyi Zsófia ♦ Nagy Zsuzsanna ♦ Násztor Péter

Zsófi 2011/2012-ben volt cserediák az USA-ban, mióta hazajött folyamatosan végez önkéntes munkát a YFU-nál. Nehéz olyan feladatot mondani, amit az elmúlt 1,5 évben ne végzett volna. Részt vett kiutazó diákok kiválasztásában, segített a reptéren az indulásoknál, közreműködött szülői felkészítéseken, információs napon. Volt kiutazó felkészítő táborban, mint táborvezető, idén részt vett a három napos Cooltúrán (iskolalátogatási körút). Angyalkaként is segíti a YFU munkáját ebben az évben is. Önszorgalomból külön segédanyagot gyártott az USA-ba utazó diákjainknak, és amikor csak teheti, eljön az Önkéntes Klubszoba találkozókra is.
 

Zsuzsi Németországban töltötte csereévét 2010/2011-es tanévben, azóta aktív önkéntes. Többszörös fogadótestvér és angyalka. Amikor teheti, jön – megy – szervez. Beutazókat táboroztat, kiválasztáson vesz részt, reptéren segít, részt vesz YFU-s rendezvényeken, programokon, valamint egyik fő szervezője volt a „Colored Glasses” tréningnek. Ezenkívül részt vett a 2013-as YES táborban, mint önkéntes.Peti 2010-ben töltött egy tanévet Argentínában. Peti a YFU „hivatalos” táncosa és buszsofőre. :) Több YFU-s rendezvényen mutatta már meg tánctudását, volt fogadótestvér és angyalka, táboroztatott kiutazó diákokat, kiválasztáson vett részt, iskolákban tartott prezentációkat. Elvitte kirándulni a külföldi YFU-sokat, és ő fuvarozta a 2013-as YES csapatát is. Jövőre az argentin YFU munkáját fogja segíteni egy évig, nekünk pedig biztosan hiányozni fog. Sok sikert és élményt kívánunk, várunk vissza!

 

 

2012

Bálint Kata ♦ Horváth Kata ♦ Kurta Zsolt

Kata 2008/2009-ben volt cserediák Hollandiában, mióta hazajött végez önkéntes munkát a YFU-nál. Nehéz olyan feladatot mondani, amit az elmúlt években ne végzett volna. Részt vett kiutazó diákok kiválasztásában, segített a reptéren az indulásoknál, közreműködött szülői felkészítéseken. Az elmúlt 3 év során volt beutazó táborban, kiutazó felkészítő táborban és hazaérkezés utáni táborban is, mit táborvezető. Több alkalommal vett részt három napos és egy napos Cooltúrán (iskolalátogatási körút), és látott el csoportvezetői feladatot. Angyalkaként is segíti a YFU munkáját ebben az évben is. És amikor csak teheti, eljön az Önkéntes Klubszoba találkozókra.  Eddigi munkádért és ez évi teljesítményedért szeretnénk köszönetet mondani!

Kata az USA-ban töltötte csereévét, hazajövetele után közvetlenül nem kezdett el önkénteskedni, és saját bevallása szerint, amikor már ideje/kedve lett volna rá, úgy gondolta, már késő csatlakozni. De ahogy mondani szokás, nincsenek véletlenek, mert 2011 kora tavaszán egyik nap mi kerestük meg egy feladattal, amire lelkesen igent mondott, és azóta ki sem lehet robbantani. Jön – megy – szervez - pörög. Kiutazókat-beutazókat táboroztat, kiválasztáson vesz részt, Cooltúrázni jár és csoportot vezet, valamint egyik fő szervezője volt az „Én a tréner” tréningnek valamint az Önkéntes tábornak. Köszönjük Kata!

Zsolti 2009/2010-es tanévet töltötte Németországba. Zsolti a YFU ’hivatalos’ fotósa és mókamestere. Amióta hazajött nem tudunk olyan programot szervezni, amin ne venne részt legyen szó beutazásról vagy kiutazásról. Kiválaszt, iskolákat látogat, reptéri indulásra megy, információs napon, szülői értekezleteken segít, volt angyalka, teadélutánra jön (még akkor is, amikor nem volt külön feladata), és ő a fiatal önkéntesek egyik főőrsvezetője. Köszönjük Neked is, és maradj mindig ilyen! Továbbá szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik a korábbi években elnyerték a címet, és akik ugyan olyan szorgalommal, energiával tettek szervezetünkért, mint a többi év önkéntesei! Ezúton is köszönjük Nektek!

2011

Farkas Enikő ♦ Farkas Nóra


2010

Csató Valéria ♦ Szabó Hanna ♦ Lajtos Gabriella


2009

Veégh Máté ♦ Vámos Amanda


2008

Hamecz Julianna ♦ Hiripi Gábor


2007

Csikósné Sipeki Irén ♦ Dobó Márta Zsófia


2006

Békés Péter ♦ Somogyi Ágnes


2005

Szommer Gabriella ♦ Vida Zsuzsanna


2004

Hiripi András ♦ Kolláth Veronika ♦ Weigl Márta