Észtország 760.000 Ft + 5.200 €

végtelen erdők, vadregényes lápok, borókás tengerpartok, szalonnatorta
Észtország Észak- és Kelet-Európa határán fekszik, a Baltikum legészakibb országaként. Területre nem túl nagy, népesség tekintetében pedig kisebb, mint Budapest. Tallinn a fővárosa, körülbelül 400 ezer ember lakja. Sokan asszociálnak rögtön eszkimókra és rénszarvasokra, amikor Észtország kerül szóba. Ugyan a telek hidegek, de Észtország nincs annyira északon. Az évszakok markánsan elkülönülnek. Télen a legsötétebb időszakban csak 6 órára süt ki a nap, és előfordulhat mínusz 25 fok is, ilyenkor a tenger is befagy, és bizonyos szigetek autóval is megközelíthetőek a jégen. Nyáron – ezzel ellentétben – nem nagyon sötétedik be. Ezek a „fehér éjszakák” májustól júliusig tartanak.

Az országról

Az északi emberekről szóló sztereotípiák közé tartozik, hogy szégyenlősek és visszahúzódóak. Ez eleinte igaz, de az ismeretség későbbi stádiumában megnyílnak, és ha valakit a barátodnak tudhatsz, akkor az egy szoros kapcsolatot jelent. Az észtek büszkék az országukra, kultúrájukra és szokásaikra. Általánosságban elmondható, hogy a vallási ünnepek kevesebb hangsúlyt kapnak, míg a népi hagyományok fontosabbak. Az egyik legfontosabb ünnep a Szentiván napja, amikor országszerte óriási tüzeket raknak.

Család és mindennapok

Az észtek sokat dolgoznak, hétköznapokon szinte reggeltől estig. A hétvége viszont a pihenésé: ilyenkor vidékre mennek rokonokat látogatni, vagy a saját telket rendbe tenni. A természet fontos szerepet tölt be mindenkinek az életében: szauna után tóba ugrás, áfonyaszedés, sífutás, lékhorgászás, ezek mind mindennapi tevékenységek, amik a természettel kapcsolatosak.

Egy észt családban általában 3-4 főből áll. A gyerekek aktívan részt vesznek a családi életben, gyakran segítenek a különböző házkörüli teendőkben.

Iskola

Az iskolai élet sokban hasonlít az otthonihoz. Reggel 8-tól kora délutánig tart az iskolanap. Suli után sok lehetőség van különböző szakkörökre vagy edzésekre járni. Népszerű hobbik: kórus, dráma szakkör, kosár- vagy röplabdázás.

Programok ebben az országban

Korhatár
Indulás
Hazautazás
Programdíj (mit tartalmaz?)
 • Éves program

  Korhatár: 2002.02.14 - 2005.08.15
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 760.00 Ft + 5.200 €
  Az országban tematikus program is elérhető.