Ecuador

Galapagos-sziget, csodálatos élővilág, Egyenlítő, őserdő

Tudtad, hogy a csokoládé nem Mexikóból, hanem Ecuadorból származik? Vagy azt, hogy ebben az országban érzi magát a legjobban (és ezzel együtt nő a legmagasabbra a világon) a rózsa?

Az országról

Az Ecuadori Köztársaság egy dél-amerikai ország, amely északon Kolumbiával, keleten és délen Peruval, nyugaton a Csendes-óceánnal határos. Hozzá tartoznak még a Galápagos-szigetek (Archipelago de Colón) a Csendes-óceánban, 965 km-re a kontinens partjaitól. Nevének jelentése spanyolul ’Egyenlítő’ (a latin ÆQUATOR szóból), mivel az Egyenlítő vonalán fekszik. A mai Ecuador őslakosai az indiánok voltak, területe pedig az Inka Birodalom része volt.

Az ország aránylag kis területe ellenére változatos a felszín és az éghajlat. Ennek következtében állat- és növényfajok sokasága él itt. A Galápagos-szigetek élővilága meg egészen különleges fajokban gazdag.

Család és mindennapok

Az UNESCO világörökség része, és ha az ember hagyja magát elveszni benne, azonnal meg is érti, hogy miért. Rendkívül gazdag barokk kincsestár a város.

Az ecuadori konyha változatos, amely függ a tengerszinttől mért magasságtól és a mezőgazdasági viszonyoktól is. A legtöbb helyen követik a hagyományos háromfogásos étkezést: leves, fő fogás (általában rizs és valamilyen fehérje, hús vagy hal) és egy desszert vagy kávé, esetleg tea. A hegyvidéken népszerű a disznó, csirke, marha és tengerimalac, amelyet főleg rizzsel és kukoricával vagy krumplival fogyasztanak. Az óceánhoz közeli területeken népszerű a hal, a rák és az ún. szevicse. A szevicsét általában rántott, ropogós gyümölcsökkel, popcornnal vagy sültkukoricával tálalják.Ecuadorban az amerikai dollár a hivatalos pénznem.

 

 

Iskola

Az ecuadori alkotmány kötelezővé teszi a gyermekek számára az iskolát, amíg azok az alapképzést el nem végzik. Ez mintegy kilenc évet jelent. Az általános és középiskolai képzést az állam fizeti ugyan, azonban a családok gyakran ütköznek anyagi nehézségekbe az egyéb költségek - tankönyvek, utazás - miatt. Az állami iskolák támogatása gyakran alacsonyabb a kelleténél és az osztályok létszáma is sokszor túl nagy.n 61 egyetem működik, amelyek közül a tanulmányok végén sok adományoz a hagyományos, spanyol oktatási rendszer szerinti diplomát. Ilyenek főleg az orvosi, ügyvédi és mérnöki iskolák. Ez a diploma a nyugati országokban megszokott doktori diplomának felel meg.                                                                                                                                                             .

Programok ebben az országban

Korhatár
Indulás
Hazautazás
Programdíj (mit tartalmaz?)
 • Éves program

  Korhatár: 2006.02.26. – 2009.06.28.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 10 200 USD + 1 090 000 Ft
  Minimum A2 angol vagy spanyol nyelvtudás ajánlott.
 • Szemeszter program (5-6 hónap)

  Korhatár: 2006.02.26. – 2009.06.28.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 8 300 USD + 1 040 000 Ft
  Minimum A2 szintű angol vagy spanyol nyevtudás javasolt.