Brazília

foci, Krisztus szobor, riói karnevál, esőerdő, Copacabana, Amazonas-medence, samba, kávé

Brazília egy kulturálisan és etnikailag is rendkívül sokszínű nemzet. A legnépesebb katolikus ország és az egyik legfontosabb kávétermelő a világon.

Az országról

Brazília Dél és Latin-Amerika legnépesebb országa és egyben a legnagyobb ország a világon, ahol a portugál hivatalos nyelv. Fővárosa Brazíliaváros, legnagyobb városa pedig São Paulo. Az ország nagy kiterjedésének, változatos domborzatának és az Amazonas-medencének köszönhetően elképesztően változatos a növényvilága, legnagyobb részén trópusi éghajlat uralkodik.

A természeti sokszínűség mellett kulturálisan is nagyon izgalmas ország. A bennszülöttek, indiánok és az Európából és Afrikából ideérkezők kultúrájának összeolvadásából egy rendkívül sokoldalú, kulturálisan színes társadalom jött létre. A lakosság több, mint 80%-a városokban lakik, jellemző a vallásosság mind az idősebb, mind a fiatalabb korosztálynál. Sok család jár heti rendszerességgel templomba.

Ha Braziliáról van szó, nem lehet nem említeni a karneválokat, melyik közül a rioi a legismertebb. A három napos látványos ünnepségen rengetek különböző szamba-iskola képviselteti magát. Ez az esemény nem véletlenül vonzza Rio de Janeiroba turisták millióit a színes kavalkáddal.

Család és mindennapok

A brazil emberekre általában jellemző, hogy közvetlenek vidámak és hangosak. A családok túlnyomó része protugálul beszél. A női- és férfiszerepek általában elkülönülnek, hagyományos  feladatmegosztás jellemző a háztartásokra. A családok összetartóak és nagyon fontos számukra, hogy sok időt töltsenek együtt. A meleg, szeretteli légkör és sok fizikai kontaktus (ölelés, puszi) természetes számukra.
Szeretnek jókat enni és büszkék is nemzeti ételeikre. Sok háztartsban van bejárónő, akit családtagként tisztelnek, ezzel együtt nem feledkeznek meg arról sem, hogy mindekinek ki kell venni a maga részét a házimunkából.

Iskola

 A brazil oktatás rendszerben az általános iskolát (8 év) 3 év közéiskola követi, majd a felsőoktatás. A tanév ferbuár, március környékén kezdődik és novemberig, decemberig tart. Az oktatás hétfőtől péntekig vagy délelőtt vagy déltán zajlik, a diákok nem töltik az egész napot az iskolában. Kevés az iskolai szakkör a diákok jellemzően inkább magánórákra vagy külön sportklubbokba járnak. Az iskolai egyenruha viselése viszont viszonylag elterjedt. Azok a diákok, akiket nem a családjuk visz autóval, napközben tömegközlekedéssel, este pedig jellemzően taxival utaznak.

Programok ebben az országban

Korhatár
Indulás
Hazautazás
Programdíj (mit tartalmaz?)
 • Keresztféléves program

  Korhatár: 2007.04.30. - 2020.05.01.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 7 600 USD + 1 100 000 Ft
  Minimum A2 angol nyelvtudás javasolt.
 • Keresztéves program

  Korhatár: 2007.04.30. - 2020.05.01.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 8 300 USD + 1 100 000 Ft
  Minimum A2 angol nyelvtudás javasolt.