Ausztrália

eukaliptusz, barlangrajz, koala, kenguru, Tasmán örög, Sydney, szörf, Krokodil Dundee,strandpapucs, Chinatown

Ausztrália a lehetőségek hazája, a világ egyik leggyönyörűbb országa, kellemes időjárással, laza emberekkel, és mérhetetlen "gazdagsággal".

Az országról

Földrajzi értelemben a Föld legkisebb kontinense. A terület 85%-át az úgynevezett Outback, a világ egyik legősibb tája foglalja el. Vörös sziklák, okker síkságok, bíbor színben úszó hegyek, ragyogó kék ég és magányos házikók jellemzik. Fővárosa Canberra, és legnagyobb városa Sydney.

Miért pont 'Ausztrália' a kontinens neve?
Felfedezése előtt a helyén egy feltételezett földrészt jelöltek a térképek. Neve innen a latin terra australis incognita kifejezésből (ismeretlen déli föld) ered.
Az évszakok az európaihoz képest féléves eltolódásban váltják egymást: amikor nálunk tél van, ott akkor van nyár.
Habár Ausztráliának nincs hivatalos államnyelve, mégis az angol nyelv vált de facto a nemzet nyelvévé. Az ausztrál angol az angol nyelv egyik sajátos változata jellemző kiejtéssel és szókinccsel.

Érdekességek Ausztráliában:                                                

• A kukásautókban a jobb és a bal oldalon is van kormány;
• A kulcsot pont ellenkező irányba kell forgatni, mint nálunk;
• A gomb kilincset is;
• A víz is fordítva folyik le (az óra járásával ellentétesen - bár ezt a lefolyó és a mosdó/wc kialakítása befolyásolhatja);
• Az ablakok nem befelé nyílnak, hanem kifelé;
• Nem délben van a nap a legmagasabban.

Család és mindennapok

Kedvelik a nyílt és egyenes embereket. Ha valaki azt mondja „nem”, azt úgy is érti, és sértő, ha válaszul valaki alkudozni kezd. Viselkedésük laza, és két lábbal járnak a földön.  Nagyon barátságosak, nem ritka, hogy idegeneket szólítanak meg az utcán. Udvariasak, és tiszteletteljesek; a szipogás, köpködés és káromkodás nem elfogadott. Az ausztrálok általánosságban toleránsak, és elfogadóak.
Szeretik a gyertya-fényben vagy a kandalló melletti pihenést. Hétköznaponként vacsorára gyakran esznek kínai ételt vagy  mirelitet. 
Az ausztrálok szeretik, ha minden úgy történik, ahogyan azt előre eltervezték, és nehezen viselik a hirtelen változtatásokat. Gyakran szerveznek családi programokat, nagy baráti összejöveteleket, szeretnek az óceán partján sétálgatni, piknikezni.
Mivel Ausztrália egy multikulturális ország, ezért előfordulhat, hogy fogadócsaládod az angol mellett egy másik nyelvet is használ majd. Az ausztrál családokban nem annyira népszerű az arcra puszi, mint Európában, ők inkább megölelik egymást, vagy megsimogatják egymás hátát. Rendszeretetüket lakásaik is tükrözik, otthonuk rendezett, és mindig tisztaság van. Minden étkezés közösen zajlik, étkező asztalnál vagy "bárpultnál”.

Iskola

Ausztráliában tanulni vágyók számára, melyek nem csak az angol nyelvterületeken, hanem a világ számos egyéb országában is közkedveltek és keresettek a munkáltatók és iskolák körében.
Iskolába minden reggel 9-re kell menniük. Kötelező egyenruhát viselniük, még a táskájuk és cipőjük is egyforma. Évente többször előfordulhat iskolai gyűjtés, amikor a gyerekek házról-házra járnak, és pénzt kérnek, ez kicsit olyan, mint Amerikában a Halloween ünnepe.

Az általános és középiskola 8, illetve 4 osztályos, érettségi után felvételi eredménytől függően választható továbbtanulás szakmai iskolában vagy egyetemen. A szakiskola elvégzése után is lehetséges egyetemre menni releváns szakterületen, és sok esetben az egyetemek beszámítják az elvégzett tanfolyamot a képzés idejébe.
Az Ausztráliában tanulni szándékozóknak diákvízumot kell kérniük, amit az Ausztrál Bevándorlási Hivatal ad ki, és a vízum a választott kurzus vagy kurzusok teljes idejére szól.

Programok ebben az országban

Korhatár
Indulás
Hazautazás
Programdíj (mit tartalmaz?)
 • Keresztféléves program

  Korhatár: 2008.02.01. - 2010.02.01.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 10 700 USD + 1 100 000 Ft
  Angol nyelvi teszt (B1) szükséges.
 • Keresztéves program

  Korhatár: 2008.02.01. - 2010.02.01.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 12 000 USD + 1 100 000 Ft
  Angol nyelvi teszt (B1) szükséges.