Argentína

tangó, Pampa, mate, gaucho, Patagonia, grillhús, Che Guevara, Iguazu vízesés
Argentína a föld nyolcadik legnagyobb országa. Területe hatalmas, északon eléri a Baktérítőt, délen pedig a Déli - sarkkört. Változatos tájai nyomán méltán hívják a Hat kontinens országának. Óriási kontrasztok jellemzik: keleten hatalmas kiterjedésű síkságok, a pampák, nyugaton az Andok gleccserekkel szabdalt hegyvonulatai uralják a tájat. Éghajlata ugyanolyan változatos, mint földrajza, a legészakibb tartomány forróságától, a középső országrész, azaz a pampák világának kellemes kontinentális klímáján át Patagónia hideg, szeles, szubantarktikus világáig minden megtalálható itt.

Az országról

Argentína a legeurópaiasabb ország Dél-Amerikában. Ez nem is csoda, hiszen lakosságának túlnyomó többsége európai származású. Az argentinok majdnem fele Buenos Aires Provinciájában lakik. Az argentin emberek nagyon barátságosak és kedvesek, nagyon szeretik a külföldieket és saját országukat. 
A hivatalos világi ünnepek közül a legnevezetesebb  az 1810-es forradalom napja május 25-én. A malvinas napot június 10-én, Kolumbusz napját október 12-én  ünneplik. A Karácsonyt, az Újévet és a Húsvétot természetesen itt is megtartják.
Az argentin konyha különösen kedveli a húsokat, főleg a marhát. Legszívesebben a parrilladát  fogyasztják. Az ízeken némi olaszos hatás is érződik, ezt leginkább a fagylaltoknál (helado) tapasztalható.

Család és mindennapok

Az argentinok számára nagyon fontos a vallás, kihat a mindennapi életükre, sokat járnak templomba is, de ezentúl nagyon szeretnek szórakozni. Táncolni bárokba mennek, vagy csak egyszerűen összegyűlnek a téren, és a füvön ülve beszélgetnek. A közös sütögetések sem ritkák, de amivel a legszívesebb töltik a szabadidőjüket, az a foci. Bárhol bármikor képesek játszani, és ha a TV-ben meccs van, minden bolt bezár, és az utcák is kihaltak. A lányok körében a legnépszerűbb sport a gyeplabda. Az élet nagyon pörgős; ezen kívül még sok ezer lehetőség van, csak rajtad áll mit választasz. Egy biztos: Argentínában nem fogsz unatkozni.

A legtöbb család 3-4 gyerekes, de nem ritkák az 5-6 gyerekes családok sem. A családok nagyon összetartók, sokat beszélgetnek, sok a közös program. Nem ritka hogy az egész rokonság egy környéken él. Ünnepnapokon, szülinapokon, Újévkor és Karácsonykor mindenki összegyűlik, és együtt ünnepelnek. A testvérek és az unokatestvérek kapcsolata ezért szoros.

 

Iskola

Az iskolarendszer 3 részre osztható: általános Iskola (Primaria), ami 4 éves kortól 14 éves korig tart. Utána következik az úgy nevezett középiskola (Secundaria), ami még 3 év. Itt már nem csak az alap tantárgyakat tanítják, hanem a diákoknak szakirányt kell választani humán, kereskedelem és marketing, természettudományok és más területeken. A középiskola után következik az egyetem, ami teljesen ingyenes, és semmilyen felvételi vizsga nincs.

Programok ebben az országban

Korhatár
Indulás
Hazautazás
Programdíj (mit tartalmaz?)
 • Keresztféléves program

  Korhatár: 2007.01.29. - 2010. 02.03.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 7 600 USD + 1 100 000 Ft
  Minimum A2 angol nyelvtudás javasolt
 • Keresztéves program

  Korhatár: 2007.01.29. - 2010. 02.03.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 8 100 USD + 1 100 000 Ft
  Minimum A2 angol nyelvtudás javasolt