YFU Hungary

Belgium

csokoládé, waffel, Hupikék törpikék, sültkrupli, belga sör, EU, pisilő emberke szobor, Atomium, waterloo-i csata
A belga szövetségi államot három régió alkotja: északon a flamand ajkú Flandria, délen a franciául beszélő Vallónia, továbbá a kétnyelvű főváros, Brüsszel, ahol a holland és a francia egyaránt hivatalos nyelv. Éghajlata óceáni, sok csapadékkal, ennek köszönhetően a január a leghidegebb hónap, ekkor az átlaghőmérséklet 3°C, míg július a legmelegebb, 18 °C fokos átlaggal.

Az országról

A belgák mellett a világ minden részéről származó emberek élnek az országban: amerikai menedzserek, kongói és észak-afrikai bevándorlók, valamit EU-s tisztviselők az Unió minden szegletéből.

A belgák büszkék ételkülönlegességeikre: sokszor fogyasztanak kagylót, cikóriát és hasábburgonyát, amit saját találmánynak tartanak, különlegessége, hogy kétszer sütik meg. Szintén híres a belga ’waffel’, azaz gofri.
A család közösen vacsorázik, ez a nap egyetlen meleg étkezése. Ebédre szendvicset szokás venni.

Család és mindennapok

A szülők sokat dolgoznak, a gyerekek sokat tanulnak, mindenki nagyon elfoglalt. Iskola vagy munka után sokan sportolnak, népszerűek a teniszklubok és a gyephoki-egyesületek. Figyelnek a ház kiadásaira, igyekeznek spórolni a fűtéssel és a vízzel egyaránt.

A család a hétvégéket tölti együtt, hétköznap általában vacsorakor találkoznak. Sokszor meglátogatják a nagyszülőket, és szinte minden családnak van háziállata.

Iskola

Vallóniában a legtöbb középiskola állami vagy katolikus, az állami iskolákat Athénée Royale-nak hívják. A középiskola hatosztályos, az utolsó két évre lehet fakultációt választani, ezek rendszerint idegennyelvek vagy természettudományok.

Programok ebben az országban

Korhatár
Indulás
Hazautazás
Programdíj (mit tartalmaz?)
 • Belgium/Flandria - Éves program

  Korhatár: 1999.08.01. - 2002.08.01.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 750.000 Ft + 4.200 €
 • Belgium/Flandria - Speciális program

  Korhatár: 1999.08.01. - 2002.08.01.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 750.000 Ft + 4.800 €
  művészet, sport, divat, turizmus
 • Belgium/Vallónia - Éves program

  Korhatár: 2001.02.15. - 2003.08.15.
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 750.000 Ft + 4.200 €
  Francia nyelvi teszt megírása kötelező.