YFU Hungary

Önkéntesség

A tavalyi év végén létrehoztunk egy új YFU-s díjat, az ún. "YFU Stars" kitüntetést. Minden év decemberében ajándékozzuk oda a csillagot olyan önkénteseinknek, akik az elmúlt évek során folyamatosan segítették és támogatták munkánkat. Köszönjük nekik a sok-sok időt és energiát!

 

2015

Kopasz Ágnes ♦ Kis Viktor (Kivi)

Ági és családja 2013/14-es tanévben döntött úgy, hogy csereévre küldik Ádám fiukat Németországba, és ugyanakkor fogadtak is egy német lányt. Ági azóta az egyik leglelkesebb és legtevékenyebb önkéntesünk a szegedi régióban. Helyi összejöveteleket szervez, információs napot és iskolalátogatásokat tart, és a Szegedre kerülő beutazó diákjainkat is támogatja.

Kivi 2009/10-ben Norvégiában töltötte csereévét. Az azóta eltelt években az önkénteskedés minden formáját kipróbálta már a YFU-nál, és mára az egyik legtapasztaltabb önkéntessé vált: táboroztatott kiés beutazó diákokat, iskolalátogatási körutakon vett részt és angyalka is volt. Egy éves gyakornoksága alatt a norvég YFU irodájában is kipróbálhatta magát. Ezeken kívül a 2014-es YES szervezésében és lebonyolításában is kulcs fontosságú szerepet töltött be.

2014

Berek Péter ♦ Györgyi-Ambró Gergő ♦ Szanyi család