Új-Zéland 1.090.000 Ft + 10.900 $

birka, rögbi, maori tánc, Gyűrűk Ura, extrém sportok, Mclaren

Új-Zéland neve a bennszülött maorik nyelvén Aotearoa vagy Aetearoa, melyet „A hosszú fehér felhő földjének” fordítanak. Egyértelműen a természetkedvelőknek való hely. A természeti szépségek tarka választékát kínálja, hisz az északi szigeten vannak szubtropikus erdők, strandok, part közeli kis szigetek, a déli szigeten pedig gleccserek, tavak, hófedte hegyek és nagy síkságok.

Az országról

Új-Zéland két nagyobb és számos kisebb szigetből álló állam a Csendes-óceán délnyugati részén. Földrajzilag a Föld legelszigeteltebb állama: még Ausztráliától is kb. 1500 km-re fekszik. Területe Magyarország területének majdnem háromszorosa. A hosszú elszigeteltség miatt Új-Zéland állat-és növényvilága egyedülálló és különleges.

Család és mindennapok

Az első és legfontosabb dolog, amit az ember észrevesz, majd elsajátít Új-Zélandon, hogy az itteniek nem igazán görcsölnek, nem ismerik a stresszelés fogalmát. Mérhetetlenül pozitívak és barátságosak, hatalmas nyitottság és tolerancia jellemzi őket.

Az országban számos jelentős, modern, általános történelmi és természetrajzi tematikájú múzeum szolgálja elsősorban a fiatal nemzedékek tájékozódását. A legjelentősebb ilyen intézmények közé tartozik a wellingtoni Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa, az Auckland War Memorial Museum, a Canterbury Museum Christchurch városában, az Otago Museum Dunedinben.

.

Iskola

Új-Zéland egy olyan ország, amely támogatja a kreativitás kibontakozását és a kereteken túllépő gondolkodásmód, szemlélet kialakítását. Így aztán teljesen természetes, hogy az oktatáshoz is nagyon innovatív módon közelítenek. Az iskolák egyik nagy előnye a rugalmasságukban rejlik, ami úgy tűnik, hogy évről évre csak tovább növekszik. A tanárokat arra ösztönzik, hogy a saját osztályuk tantervét, tananyagát úgy alakítsák ki, hogy az találkozzon a diákjaik igényeivel.

Új-Zélandon az iskolaköteles kor 6-17 éves korig tart, de a gyermekek többsége már 5 évesen elkezdi az iskolát. A középiskola a 9.-től a 13.-ig osztályig tart. Az iskolaév 4 szemeszterből áll, köztük kéthetes szünetekkel, és a nagy nyári vakáció karácsonytól február elejéig tart. A legtöbb iskolában megkövetelik az egyenruhát, de néhol nem kötelező a viselése.

 

Programok ebben az országban

Korhatár
Indulás
Hazautazás
Programdíj (mit tartalmaz?)
 • Éves program

  Korhatár: 2004.02.01 - 2006.02.01
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 1.090.000 Ft + 10.900 $
  Angol nyelvi teszt (B1) szükséges. A programdíj nem tartalmazza az iskolai adminisztrációs díjat, amit közvetlenül az iskolának kell majd fizetni (várhatóan 400-900 AUD között).