Törökország 830.000 Ft + 5.800 €

kebab, mecset, bazár, ayran, baklava, szultán, a kelet kapuja, szeráj
Törökország két kontinensen fekszik, ezáltal hidat képez Európa és Ázsia között. Törökország kultúrája az ország különleges, európai-ázsiai fekvésének és történelmének köszönhetően igen változatos, ötvözi a keleti és a nyugati tradíciókat. Földrajzi fekvésének köszönhetően az ország mind politikailag, mind gazdaságilag fontos stratégiai pontnak számít.

Az országról

Valójában mindössze az ország 3%-a tartozik földrajzilag Európához, a többi 97% Ázsiához. Bár területét tekintve Törökország kétszer nagyobb, mint Németország, mégis kevesebben, mindössze 70 millióan élnek ott.
Törökország legnagyobb városa 13 millió lakossal Isztambul, a főváros azonban Ankara, ahol 6 millióan élnek. A török éghajlatra jellemző a forró nyár és a hideg tél, amikor gyakran hó is hullik. Hivatalos fizetőeszközük a török líra.

Család és mindennapok

A török családok igen sokszínűek nagyságukat és vallásukat tekintve. Alapvetően nagyon erős a családon belüli összetartás, és a generációk közötti párbeszéd is gyakori. Egyes családok vallásosak, mások bár megtartják az iszlám vallás ünnepeit, de nem járnak minden héten mecsetbe. A legismertebb ünnep a cukorünnep (Şeker Bayramı), ami a böjt megtörésének ünnepe, ugyanis a Ramadán végét jelenti. Ezen a napon nagy lakomákat rendeznek, és édességet ajándékoznak a gyerekeknek.

Iskola

Törökországban az állami iskolák mellett számos magániskola is működik. A legtöbb iskolában a tanítás 8.30-tól 16.00-ig tart, és a legtöbb diák iskolabusszal megy reggelente. Minden iskolának van általában egy saját egyenruhája, amit minden tanítási napon kötelező viselni. Tanítás után a diákok az úgynevezett klubokba járnak, ahol együtt zenélnek, színdarabot játszanak vagy sportolnak. Ezenkívül a legtöbb iskolának vannak különböző sportcsapatai, a legkedveltebb sport a kosárlabda.

Programok ebben az országban

Korhatár
Indulás
Hazautazás
Programdíj (mit tartalmaz?)
 • Éves program

  Korhatár: 2004.03.30 - 2006.08.30
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 830.000 Ft + 5.800 €
  Angol nyelvi teszt (A2) szükséges.