Mexikó 1.090.000 Ft + 6.100 $

tequila, strand, Guadalupe-i Szűz, salsa, tortilla
Mexikó az észak-amerikai kontinensen fekszik, északról az Egyesült Államok, délről Guatemala és Belize, keletről a Karib-tenger, nyugatról a Csendes-óceán határolja. Több mint 9000 km hosszú partszakaszán rengeteg népszerű strand található. Éghajlata változatos, a sivatagitól a trópusiig, sok helyen az év nagy részében 30-35ºC fölötti hőmérséklettel. A világ egyik legváltozatosabb élővilágának ad otthont.

Az országról

Az országban a fehértől a sötétbarnáig szinte minden bőrszínárnyalat előfordul, ezért a mexikóiak nagyon toleránsak ebben a tekintetben, és nagyon büszkék a több mint 60, ma is élő indián kultúrára. A lakosság túlnyomó része római katolikus, sokan rendszeresen járnak templomba. Meghatározó a Guadalupe-i Szűz imádata, szinte nincs olyan ház, ahol képe ne lenne megtalálható.

 

 

Család és mindennapok

A mexikói konyha nagyon jó és változatos, sokféle zöldséget, gyümölcsöt esznek, amit mi nem is ismerünk. Szinte minden étkezéshez tortillát (lapos, kerek kukoricalepény) esznek, sok salsával (csípős chili szósz). A mexikóiak egymással törődő, önzetlen emberek, mindent megosztanak egymás között. Nagyon közeli kapcsolatban vannak barátaikkal, sokat beszélgetnek, és gyakran megérintik, megölelik egymást.

Az országban óriási társadalmi különbségek vannak. A gazdagok klubokba járnak, sokat utaznak, ennek ellenére a középréteg és a szegényebbek sem unatkoznak. Rajonganak a sportért, sokat járnak szórakozni, moziba. Egy dolog biztosan közös bennük: vidám emberek, kortól, nemtől, társadalmi szinttől függetlenül. Szeretnek társaságban lenni, idejük nagy részét családjukkal és barátaikkal töltik.

A mexikóiak életében a család központi szerepet játszik. A család sok időt tölt együtt – és ebbe a családba beletartoznak a nagynénik, nagybácsik, nagyszülők, unokatestvérek is. Átlagosan két-három gyerek van egy családban, de nem ritka a négy-öt testvér sem. A mexikóiak számára a családjuk egy biztos pont, akikhez mindig fordulhatnak, és ebbe a cserediák ugyanúgy beletartozik.

 

 

Iskola

A mexikói közoktatás eltér a magyartól. Bár ugyanúgy 12 évfolyamos, az általános iskola 6 év, ezt 3 év kisgimnázium, majd 3 év gimnázium vagy szakközépiskola követi. A középiskolák jelentős része magánintézmény. Sok iskolában kötelező az iskolai egyenruha. Az órák reggel 7-től délután 13-14-ig tartanak. Általában van lehetőség tanórákon kívüli sportolásra és kulturális tevékenységekre is.

 

Programok ebben az országban

Korhatár
Indulás
Hazautazás
Programdíj (mit tartalmaz?)
 • Éves program

  Korhatár: 2003.01.31 - 2006.07.30
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 1.090.000 Ft + 6.100 $
 • Szemeszter program (5-6 hónap)

  Korhatár: 2003.01.31 - 2006.07.30
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 1.080.000 Ft + 5.700 $