India

jóga, Taj Mahal, hindu vallás, Himalaja, Gangesz, szent tehenek
India a föld második legnépesebb országa. A lakosság hihetetlenül sokszínű, felsorolni is lehetetlen, hogy mennyi népcsoport él az országban. A hindinek önmagában 13 dialektusa van. Ezek annyira eltérhetnek egymástól, hogy a más dialektust beszélők nem értik meg egymást. Az angolt és a hindit délen csak elvétve beszélik.

Az országról

India 28 államra és még további 593 kerületre van felosztva. Az ország államformája Szövetségi Köztársaság, demokrácia, azaz hasonló a mienkhez, de itt az emberek ritkán beszélnek nyitottan a politikáról.
Alapvetően két évszakot lehet elkülöníteni, nyár és tél. A legszárazabb időszak március elejétől május végéig tart. A hőmérséklet is ekkor a legmagasabb, a szárazföld belsejében elérheti az 50 fokot is. A monszun négy hónapig tart, ilyenkor megállás nélkül esik az eső.
Közlekedés szempontjából egyre több kiépült út, autópálya van, de nem ritkaság a lovakon, elefántokon, motorokon közlekedés sem. Az emberek folyton mozognak, nagyon nehéz közöttük úgy menni, hogy ne érj hozzá senkihez, teheneket és taxisokat (riksaw) kell az úton állandóan kerülgetni.

A vallás intenzíven jelen van az itt élők mindennapjaiban. India fő vallási irányzata a hinduizmus, amelyet a lakosság mintegy 80 %-a gyakorol. A hindu hit szerint számos istenség, több szent könyv és kívánság segítségével a hívő több születésen és reinkarnáción keresztülmenve végül eljut a lelki üdvösségig.

Az indiaiak nagyon tudnak alkudozni, élvezik az emberek közötti játékokat. Az utcákon élik az életüket, kint ülnek, beszélgetnek, játszanak. Nagyon keményen dolgoznak, és nagyon sokat ünnepelnek. Náluk kevesebb nap van, mint ünnepnap, több mint 500 vallási és örömünnep van. Sajnos nagyon sokan élnek szegénységben, de kölcsönösen segítik egymást.

Család és mindennapok

Legtöbb család kis lakásokban lakik, együtt étkeznek, és van egy-két ház körüli segítő, aki takarít, főz minden nap. A tehetősebbeknél mindenki tanul. Tiszteletben tartanak sok mindent, a mindennapi közös imádkozásra és meditációra általában senkit sem kényszerítenek, de érdemes megpróbálni. Nagyon sokat és igen változatosan tudnak enni. Szeretnek együtt lenni. A lányokat nem engedik el egyedül. Az apák először távolságtartónak tűnnek, de ez idővel megváltozik. A lányok csevegőek, táncosok, énekelgetnek, játszanak, élénkek.

Iskola

Indiában az angol oktatási rendszerhez hasonlóan egyenruhában járnak iskolába, ahogyan a legtöbb ázsiai országban is. Az oktatás általában angol nyelven folyik, és nagyon hasonló az európaihoz: adnak leckét, van felelés és osztályoznak.