YFU Hungary

Ausztrália

eukaliptusz, barlangrajz, koala, kenguru, Tasmán örög, Sydney, szörf, Krokodil Dundee,strandpapucs, Chinatown

Ausztrália a lehetőségek hazája, a világ egyik leggyönyörűbb országa, kellemes időjárással laza emberekkel, és mérhetetlen "gazdagsággal".

Az országról

Ausztrália, hivatalos nevén az Ausztrál Államszövetség független királyság, mely az ausztrál kontinenst, Tasmania szigetét és számos kisebb szigetet foglal magába. Területe alapján a világ hatodik legnagyobb országa. Fővárosa Canberra, és legnagyobb városa Sydney. Ausztrália méretéből adódóan változatos tájegységekkel lehet találkozni az északkeleti trópusi esőerdőktől kezdve, a délnyugaton, délkeleten és keleten húzódó hegyláncokon át a középső területek sivatagos vidékéig. Meglehetősen gazdag és változatos állatvilággal rendelkezik.

Habár Ausztráliának nincs hivatalos államnyelve, mégis az angol nyelv vált de facto a nemzet nyelvévé. Az ausztrál angol az angol nyelv egyik sajátos változata jellemző kiejtéssel és szókinccsel.A huszadik század közepe óta az amerikai szórakoztatóipar által közvetített popkultúra erőteljes hatást gyakorolt Ausztráliára, részben a televíziózáson és a filmkészítésen keresztül. A szomszédos ázsiai országok kulturális jelenléte szintén befolyásolta némiképpen a helyi kultúra alakulását, valamint a nagy számú bevándorló szintén magával hozta saját kulturális sokszínűségét.

Érdekességek Ausztráliában:                                                 

A kukásautókban a jobb és a bal oldalon is van kormány;
A kulcsot pont ellenkező irányba kell forgatni mint nálunk;
A gomb kilincset is;
A víz is fordítva folyik le (az óra járásával ellentétesen - bár ezt a lefolyó és a mosdó/wc kialakítása befolyásolhatja);
Az ablakok nem befelé nyílnak, hanem kifelé;
Nem délben van a nap a legmagasabban.
 

Család és mindennapok

Kedvelik a nyílt és egyenes embereket. Ha valaki azt mondja „nem”, azt úgy is érti, és sértő, ha válaszul valaki alkudozni kezd. Viselkedésük laza, és két lábbal járnak a földön.  Nagyon barátságosak, nem ritka, hogy idegeneket szólítanak meg az utcán.Udvariasak, és tiszteletteljesek; a szipogás, köpködés és káromkodás nem elfogadott. Az ausztrálok általánosságban toleránsak, és elfogadóak.

Mivel Ausztrália egy multikulturális ország, ezért előfordulhat, hogy fogadócsaládod az angol mellett egy másik nyelvet is használ majd. Az ausztrál családokban nem annyira népszerű az arcra puszi, mint Európában, ők inkább megölelik egymást, vagy megsimogatják egymás hátát.

Iskola

Az ausztrál oktatási intézmények olyan, világszínvonalú képesítéseket biztosítanak az Ausztráliában tanulni vágyók számára, melyek nem csak az angol nyelvterületeken, hanem a világ számos egyéb országában is közkedveltek és keresettek a munkáltatók és iskolák körében.

Az ausztrál oktatási rendszer angolszász mintát követ, hasonló ugyan a magyar oktatási struktúrához, de találunk néhány különbséget is. Az általános és középiskola 8, illetve 4 osztályos, érettségi után felvételi eredménytől függően választható továbbtanulás szakmai iskolában vagy egyetemen. A szakiskola elvégzése után is lehetséges egyetemre menni releváns szakterületen, és sok esetben az egyetemek beszámítják az elvégzett tanfolyamot a képzés idejébe.

Az Ausztráliában tanulni szándékozóknak diákvízumot kell kérniük, amit az Ausztrál Bevándorlási Hivatal ad ki, és a vízum a választott kurzus vagy kurzusok teljes idejére szól.

Programok ebben az országban

Korhatár
Indulás
Hazautazás
Programdíj (mit tartalmaz?)
 • Éves program

  Korhatár: 2002.12.01 - 2005.07.01
  Indulás:
  Hazautazás:
  Programdíj: 990.000 Ft + 10.300 $
  Angol nyelvi teszt (A2) szükséges.