YFU Hungary

Ausztrália

szörf, kenguru, tengerpart, Sydney, koala maci, vöröshomok, AC/DC
Földrajzi értelemben a Föld legkisebb kontinense. A terület 85%-át az úgynevezett Outback, a világ egyik legősibb tája foglalja el. Vörös sziklák, okker síkságok, bíbor színben úszó hegyek, ragyogó kék ég és magányos házikók jellemzik. Az évszakok az európaihoz képest féléves eltolódásban váltják egymást: amikor nálunk tél van, ott akkor van nyár.

Család és mindennapok

Az emberek nyugodtak, kedvesek, kiegyensúlyozottak. Szeretik a gyertyafényben vagy a kandalló melletti pihenést. Hétköznaponként vacsorára gyakran esznek kínai ételt vagy mirelitet.

Az ausztrálok szeretik, ha minden úgy történik, ahogyan azt előre eltervezték, és nehezen viselik a hirtelen változtatásokat. Gyakran szerveznek családi programokat, nagy baráti összejöveteleket, szeretnek az óceán partján sétálgatni, piknikezni.

Rendszeretetüket lakásaik is tükrözik, otthonuk rendezett, és mindig tisztaság van. Minden étkezés közösen zajlik, étkező asztalnál vagy "bárpultnál". A gyerekek nagyon kedvesek, mindenre nyitottak, de ezzel nem szabad visszaélni, mert könnyen megsértődnek.

Iskola

Iskolába minden reggel 9-re kell menniük. Kötelező egyenruhát viselniük, még a táskájuk és cipőjük is egyforma. Évente többször előfordulhat iskolai gyűjtés, amikor a gyerekek házról-házra járnak, és pénzt kérnek, ez kicsit olyan, mint Amerikában a Halloween ünnepe.